Střeň
oficiální stránky obce
Odběr novinek mapa Kalendář Fotogalerie Kontakty Rezervace kurt Knihovna Hladinoměr Komáři GObec
mapový portál obce
perfect-Air

Změna velikosti písma

27. 4. Jaroslav

Zítra: Vlastislav
Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Poděkování účastníkům akce Ukliďme svět, ukliďme Česko

Poděkování účastníkům akce Ukliďme svět, ukliďme Česko



V sobotu 16. dubna 2016 proběhla v obci a okolí akce Ukliďme svět, ukliďme Česko 2016, aneb  Ukliďme Střeň a okolí. V devět hodin ráno se před obecním úřadem potkalo více než 40 dobrovolníků (z toho 18 dětí). Počasí přálo, atmosféra byla velmi příjemná a tak se udělalo spousta práce. Uklizeno bylo celkem šest tras (okolí cesty za školou, okolí vlakových zastávek, cesta pod vlakovým přejezdem, cesta za Cetkovským, cesta na Pňovice a cesta k nadjezdu na Štěpánov). Posbíráno bylo více než 40 pytlů odpadu (plastový pytel na 120 litrů).

Místa, která byla uklizena v minulém roce, už zůstala letos poměrně čistá. Objeveno bylo několik zapomenutých skládek, které rychle zmizely pod rukama dobrovolníků. Ten kdo se zúčastnil ví, jaký má tato práce velký smysl. Všem účastníkům bych rád poděkoval a věřím, že v dalších ročnících bude odpadu jen a jen ubývat. Pokud si chcete prohlédnout fotografie z akce, nahlédněte do galerie.

Závěrem bych chtěl poděkovat také sponzorovi úklidu panu Pavlu Absolonovi, který daroval velmi důležité ochranné rukavice.

Jiří Nevima - starosta obce

P1230787.JPG