Střeň
oficiální stránky obce
Odběr novinek mapa Kalendář Fotogalerie Kontakty Rezervace kurt Knihovna Hladinoměr Komáři GObec
mapový portál obce
perfect-Air

Změna velikosti písma

26. 4. Oto

Zítra: Jaroslav
Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Kotlíkové dotace - občané Střeně podali v minulém období 8 žádostí

Kotlíkové dotace - občané Střeně podali v minulém období 8 žádostí



Datum konání:
3.2.2017

V rámci dotačního programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji I. bylo v období od 22. 2. 2016 do 29. 4. 2016 přijato celkem 1967 žádostí. Občané Střeně podali v uvedeném dotačním období celkem 8 žádostí, což není v porovnání s ostatními obcemi a městy málo (viz obrázek). Obec Střeň děkuje všem, kteří tak učinili a doufá, že v další výzvě budou naši občané opět aktivní.

Olomoucký kraj plánuje v druhé polovině roku 2017 vyhlásit druhý dotační program tzv. kotlíkových dotací. Podmínky dotačního programu budou vycházet ze závazných podmínek stanovených Ministerstvem životního prostředí. Tyto závazné podmínky by měly být známy do konce března 2017. Po vyhlášení dotačního programu (druhá polovina roku 2017) budou opět organizovány informační semináře ve vybraných městech Olomouckého kraje. Všechny informace k dotačnímu programu budou zveřejněny i na webových stránkách www.kr-olomoucky.cz/kotlikovedotace.

V rámci druhého dotačního programu bude možné získat finanční prostředky na výměnu starého kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za nový environmentálně šetrnější zdroj vytápění rodinného domu. Z dotace tak bude možné pořídit např. tepelné čerpadlo, plynový kondenzační kotel, ale i kotel na pevná paliva (na biomasu, uhlí, kombinovaný). Žadatelem může být pouze vlastník/spoluvlastník rodinného domu na území Olomouckého kraje. V rámci dotačního programu by opět měla platit zpětná uznatelnost výdajů, a to na výměny realizované po 15. 7. 2015.

Zdroj: www.kr-olomoucky.cz