Střeň
oficiální stránky obce
Odběr novinek mapa Kalendář Fotogalerie Kontakty Rezervace kurt Knihovna Hladinoměr Komáři GObec
mapový portál obce
perfect-Air

Změna velikosti písma

29. 3. Taťána

Zítra: Arnošt
Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Oznámení pro občany - žádost o vyplnění formuláře - povodňový plán

Oznámení pro občany - žádost o vyplnění formuláře - povodňový plán



Datum konání:
28.7.2017

Vážená paní / Vážený pane.

 

Zvyšující se četnost povodňových situací a s tím související škody na majetku státu, obcí i obyvatel a v případě vaší obce, která je reálně celá ohrožena povodní, je třeba se ochranou před povodněmi systémově zabývat. Samospráva obce Střeň si je vědoma tohoto závažného rizika, a proto činí řadu preventivních opatření. Jedním z nich je zpracování povodňového plánu obce a vybudování varovných informačních systémů (bezdrátového rozhlasu).

V současné době probíhá zpracování digitálního povodňového plánu obce Střeň. Zpracování povodňového plánu obce ukládá vodní zákon. Na pořízení povodňového plánu využila obec možnosti dotace z Operačního programu životní prostředí.

 

Obec Střeň je jedna z mála obcí, která je celá ohrožena povodní, proto je zapotřebí, aby obec měla pro včasné varování a vyrozumění obyvatelstva dostatečné informace nejen o ohrožených objektech, ale i o občanech v nich žijících.

Součástí zpracování digitálního povodňového plánu obce je i vypracování Povodňových plánů vlastníků nemovitostí. K získání potřebných dat je nutná i součinnost s vlastníky ohrožených objektů. Pro získání potřebných dat je zapotřebí vyplnit formulář, který bude ve dnech 29. 7. - 30. 7. 2017 vložen do schránky každé domácnosti   (formulář také naleznete ke stažení zde ve formátu PDF) PPVN_formular.pdf

 

Vyplněný formulář prosím odevzdejte na Obecním úřadě Střeň (možnost vložit do schránky nebo odevzdat osobně)

 

nejpozději do pátku 11. 8. 2017.

 

Data obsažená ve sběrném formuláři budou zpracována do celkové sumarizace ohrožení obce a budou sloužit pouze pro potřeby povodňových orgánů.

 

Je v zájmu každého majitele nemovitosti předat obci potřebné údaje, které budou sloužit k nastavení systému vyrozumívání občanů, evakuací atd. a tím zajištění včasného varování.  Z dikce vodního zákona je povinností každého vlastníka zpracovat povodňový plán stavby v záplavovém území, nebo stavby, která může zhoršit průběh povodně.

 

  

S pozdravem

 

 Jiří Nevima

starosta obce Střeň