Střeň
oficiální stránky obce
Odběr novinek mapa Kalendář Fotogalerie Kontakty Rezervace kurt Knihovna Hladinoměr Komáři GObec
mapový portál obce
perfect-Air

Změna velikosti písma

29. 3. Taťána

Zítra: Arnošt
Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Preventivní zásahy proti komárům

Preventivní zásahy proti komárům



Datum konání:
21.6.2017

S ohledem na menší výskyt komárů v okolí obce provádějí zaměstnanci obce Střeň preventivní zásahy proti larvám komárů v místech, kde se periodicky vyskytuje voda a je to z hlediska podmínek ochrany přírody možné (v intravilánu). Při zjištění výskytu larev v patřičném stádiu je na líhniště aplikován přípravek Vectobac (např. výtoky z dešťové kanalizace).

V případě výletů komárů je možno použít jako odpuzující prostředek přípravek Predátor 3D tekutá moskytiéra (aplikováno např. před fotbalovým zápasem TJ Střeň na místním hřišti). V případě pořádání veřejných akcí je možno domluvit preventivní zásah ze strany obce Střeň (spolky v obci o možnosti informovány).

Na druhou stranu je potřeba brát na zřetel, že komáři do okolí naší obce vždy patřili a není možné je nikdy stoprocentně eliminovat. Jsou součástí celého ekosystému a tvoří nedílnou část potravního řetězce živočichů. Při náletu komárů - zejména v čase před setměním je vhodné chránit se repelentními přípravky. Je potřeba si uvědomit, že komár může být přenášečem různých nemocí (spíše tropické).

Aktuálně je sucho a lze předpokládat spíše snižující se počet komárů. Komárům zmar!

Jiří Nevima, starosta

komár.jpg