Střeň
oficiální stránky obce
Odběr novinek mapa Kalendář Fotogalerie Kontakty Rezervace kurt Knihovna Hladinoměr Komáři GObec
mapový portál obce
perfect-Air

Změna velikosti písma

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána
Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Třídění odpadů - osvědčení o úspoře emisí

Třídění odpadů - osvědčení o úspoře emisí



Obec Střeň obdržela od společnosti EKO-KOM osvědčení o úspoře emisí za rok 2015. Za uvedený rok vytřídili naši občané 31,254 tun odpadu, za který obdržela obec částku 71 336,50 Kč. Díky tomu si můžeme dovolit ponechat roční poplatek za odpady v nezměněné částce 300,- Kč za osobu a rok (ostatní obce mají zpravidla vyšší poplatek).

osvědčení o úspoře emisí 2015.jpg

Třídit odpad se skutečně vyplatí! Pokud budeme více třídit, stabilizujeme nebo dokonce snížíme množství směsného komunálního odpadu a za tříděný odpad dostane obec bonusy, které může vložit do systému třídění odpadů.

V rámci poplatku za odpad je také úhrada za sběr nebezpečného, velkoobjemového odpadu a stavební suti. V letošním roce nás ještě čeká sběr nebezpečných odpadů (pátek 14. 10. 2016 od 16:00 do 17:00 před OÚ ve Střeni). V průběhu roku je možné využívat bezplatně služeb sběrného dvora v Nákle (odběr nebezpečného a velkoobjemového odpadu). Provozní doba sběrného dvora:

středa od 8:00 do 17:00 a sobota od 8:00 do 11:00.

Více informací o sběrném dvoře naleznete zde.

sběrný dvůr Náklo.jpgJako bonus za dodávání biologicky rozložitelného komunálního odpadu do kontejnerů za kopcem Na Trávníku a u zdravotního střediska si naši občané mohou odebírat zdarma kompost u nového sila v Nákle (kompost je nutno katrovat).

Díky všem občanům, kteří třídí a není jim jedno, jak se s odpadem nakládá.

Jiří Nevima, starosta